In het landelijk lint ten noorden van Westzaan heeft BOA in 2015 een nieuw gebouwde vrijstaande woning in de vorm van een traditionele stolpboerderij opgeleverd. Deze is aan verschillende kanten uitgebouwd: aan de voorzijde met een voorhuis en aan de zijgevel met een besloten veranda. Aan de achterzijde is een hap uit het stolpvolume gehaald ten behoeve van een raamopening op de verdieping. De materiaalkeuze is traditioneel, passend bij de landelijke omgeving en de omliggende bebouwing. De gevels zijn gemetseld in vechtformaat stenen en met een knipvoeg gevoegd. Het dak van de veranda-aanbouw is uitgevoerd in een zinken roevendak. Achter de woning is nog een vrijstaande schuur gebouwd met een tweede veranda.
De woning is voorzien van een warmtepompsysteem waarmee met behulp van bodemwarmte de woning en het warm tapwater worden verwarmd. De PV-panelen op de vrijstaande schuur zorgen voor de benodigde elektrische energie.
Medio 2016 werd deze vrijstaande woning op plan Waterschouw in Assendelft opgeleverd. Het witte stucwerk en de antracietkleurige steen zijn gecombineerd met houten elementen. De zij-uitbouwen en enkele details in de gevel zijn uitgevoerd in niet vergrijzend hout. Daarnaast zijn de dakranden van de berging en achteraanbouw uitgevoerd in staand metselwerk. Naast het ontwerp van de woning heeft BOA ook het complete tekenwerk en de bouwbegeleiding verzorgd.
Deze nieuw gebouwde woning in traditionele bouwstijl moest goed aansluiten bij de omliggende lintbebouwing. Dit komt ondermeer naar voren in de kleur van de gekozen baksteen en het bouwvolume van het pand. De woning is zorgvuldig gedetailleerd met terugliggende rollagen en uitkagend metselwerk in de kopgevel. Opgeleverd in 2016.
De opdrachtgever wenste een nieuw te bouwen woning in jaren 30-stijl mét kantoorruimte aan huis. Het ontwerp kreeg specifieke jaren 30 detaillering mee, zoals geprofileerd metselwerk, robuuste kozijnen, glas in lood en ruime goot-overstekken. Eind 2014 opgeleverd.
In 2012 werd deze vrijstaande villa in Noordwijkerhout opgeleverd. Er is gekozen voor een asymmetrische kap, een wit gestucte gevel en goten en dakkapellen in zink. De verticale lijnen worden benadrukt door doorlopende kozijnen. De woning maakt gebruik van aardwarmte dmv een warmtepomp.
In Krommeniedijk heeft BOA een woonhuis ontworpen met een geïntegreerde kapberg (geïnspireerd door de agrarische opslagplaatsen voor hooi). Het geheel is nieuw gebouwd en combineert natuurstenen accenten met Zaanse houtbouw. De woning werd in 2010 opgeleverd.
Op deze locatie in Assendelft Zuid heeft decennialang een school gestaan. Het laatste schoolgebouw (gebouwd in 2006) raakte in 2014 in onbruik. In opdracht van Bouwbedrijf Herman Kat heeft BOA een plan voor herbestemming uitgewerkt. Er zijn 11 startersappartementen gerealiseerd waar de bewoners in de zomer van 2015 in trokken. Op de laatste foto is het gebouw te zien toen het nog in gebruik was als school.
Deze traditioneel zaanse houten woning is in 2010 volledig gerenoveerd en geisoleerd zodat deze aan de hedendaagse normen voldoet. Er is een geisoleerde houtskelet-constructie gemaakt en de oorspronkelijke dakpannen zijn terug geplaatst.
In de Zaanstreek werd voor deze paardenliefhebbers een nieuwe agrarische loods ontworpen met veel opslagruimte en een luxe paardenstal. De stal biedt plaats aan 5 paardenboxen, een wasplaats en een solarium. Ook is er ruimte voor hooiopslag en wagenberging. De loods is opgebouwd in metselwerk waarbij alle gevelopeningen getoogd zijn uitgevoerd met natuurstenen details. Het project is in nauwe samenwerking met bouwbedrijf Herman Kat tot stand gekomen.
BOA is door een Amsterdams renovatie/restauratie bouwbedrijf gevraagd om de bestaande situatie van een prachtige jaren 30 kantoorvilla in Amsterdam in kaart te brengen. Er waren alleen oude archieftekeningen (echte blauwdrukken) uit de jaren 20 van de vorige eeuw beschikbaar. BOA heeft de huidige situatie volledig ingemeten en in kaart gebracht ten behoeve van de geplande verbouwing en het vergunningentraject.
Voor een kerkgemeente in Roden (Drenthe) ontwierp BOA een nieuw kerkgebouw dat werd opgeleverd in 2011.
Voor een volledig te verbouwen woning ontwierp BOA diverse onderdelen van het interieur. In de keuken bleven de plafondbalken in het zicht. Er kwam een natuurstenen werkblad in donkergroen marmer en massief eiken deuren met een white-wash afwerking en blinde grepen. Voor de vloeren van de keuken en woonkamer werd gekozen voor basalt. Het wand-/audiomeubel is ook uitgevoerd in massief eiken. De boekenplanken zijn onzichtbaar bevestigd en in de muur is de kabelgoot voor de aansluiting van de apparatuur weggewerkt. Voor de slaapkamer werd een kledingkast op maat ontworpen. Deze kamerscheidende kast biedt aan twee kamers kastruimte en is uitgevoerd in wit gespoten MDF. De badkamervloer is van marmer in schaakbordpatroon. De achterwand van de douche is in vier platen "open-boek marmer" uitgevoerd.
Voor een installatiebedrijf heeft BOA een wachtkamermeubel ontworpen. Er is een flatscreen in opgenomen waarop een bedrijfspresentatie kan worden afgespeeld. Daarnaast zijn er verschillende vakken voor foldermateriaal. Het meubel is gemaakt in gespoten MDF en het paneel is van imi-beton (een lichtgewicht materiaal met beton-look).
BOA ontwierp een luxe woning in moderne stijl met geïntegreerd buitenzwembad. Het zwembad is 10 meter lang en 6 meter breed. De woning is voorzien van een halfverdiepte kelder en een split-level woonruimte. Op de eerste verdieping is een tweede leefruimte waar bijzonder veel licht binnenvalt. Deze is gekoppeld aan twee grote buitenterrassen. Het terras aan de achterzijde heeft een buitenhaard.
Voor deze braakliggende kavel schetste BOA een mogelijkheid om 3 geschakelde seniorenwoningen te bouwen. De woningen zijn geheel gelijkvloers en met de kapvorm en -richting is rekening gehouden met de ideale zonligging voor zonnepanelen. Een prettige veranda, eventueel gecombineerd met een buitenhaard, biedt de mogelijkheid om in privacy buiten te zitten.
Dit is een eerste schetsontwerp voor een schuurwoning in het agrarisch gebied van Assendelft. Uitgangspunt was een grote woonkeuken met uitzicht op het mooie omliggende landschap. Door de vide was het mogelijk om over de hele achtergevel een grote glazen pui te ontwerpen. In de zijgevel kwam een uitsparing om een windvrij terras op de zon te situeren. Het rookkanaal voor de open haard is als vormgevend element in de gevel toegepast.
Voor een stel met duidelijke ideeën over hun toekomstige droomhuis maakte BOA een eerste ontwerpschets. Het betreft een vrijstaand houten huis met een veranda met buitenhaard en een slaapkamer met inloopkast boven de garage. De begane grond aan de voorzijde kreeg luiken die voor de ramen langs te schuiven zijn.
De "Zaanse Eilanden" is een zelfbouwproject van de gemeente Zaanstad. In Zaandam kopen toekomstige bewoners een kavel waarop zij zelf een bouwplan realiseren. De te bouwen woningen dienen aan een aantal kenmerken en eisen te voldoen waardoor de wijk een Zaanse uitstraling in een moderne uitvoering krijgt. BOA was één van de architectenbureaus die door de gemeente zijn gevraagd om concrete ideeën aan te leveren voor de Zaanse Eilanden. Wij ontwierpen drie voorbeeldwoningen die werden opgenomen in de brochure en op de website van het project. Op het eerste eiland zijn alle kavels inmiddels verkocht of in optie. Binnenkort gaan de kavels op het tweede eiland in de verkoop. Zie de site voor meer info over de start.