BOA ontwierp een luxe woning in moderne stijl met geïntegreerd buitenzwembad. Het zwembad is 10 meter lang en 6 meter breed. De woning is voorzien van een halfverdiepte kelder en een split-level woonruimte. Op de eerste verdieping is een tweede leefruimte waar bijzonder veel licht binnenvalt. Deze is gekoppeld aan twee grote buitenterrassen. Het terras aan de achterzijde heeft een buitenhaard. 

 

Voor deze braakliggende kavel schetste BOA een mogelijkheid om 3 geschakelde seniorenwoningen te bouwen. De woningen zijn geheel gelijkvloers en met de kapvorm en -richting is rekening gehouden met de ideale zonligging voor zonnepanelen. Een prettige veranda, eventueel gecombineerd met een buitenhaard, biedt de mogelijkheid om in privacy buiten te zitten. 

Dit is een eerste schetsontwerp voor een schuurwoning in het agrarisch gebied van Assendelft. Uitgangspunt was een grote woonkeuken met uitzicht op het mooie omliggende landschap. Door de vide was het mogelijk om over de hele achtergevel een grote glazen pui te ontwerpen. In de zijgevel kwam een uitsparing om een windvrij terras op de zon te situeren. Het rookkanaal voor de open haard is als vormgevend element in de gevel toegepast. 

Voor een stel met duidelijke ideeën over hun toekomstige droomhuis maakte BOA een eerste ontwerpschets. Het betreft een vrijstaand houten huis met een veranda met buitenhaard en een slaapkamer met inloopkast boven de garage. De begane grond aan de voorzijde kreeg luiken die voor de ramen langs te schuiven zijn. 

De "Zaanse Eilanden" is een zelfbouwproject van de gemeente Zaanstad. In Zaandam kopen toekomstige bewoners een kavel waarop zij zelf een bouwplan realiseren. De te bouwen woningen dienen aan een aantal kenmerken en eisen te voldoen waardoor de wijk een Zaanse uitstraling in een moderne uitvoering krijgt. BOA was één van de architectenbureaus die door de gemeente zijn gevraagd om concrete ideeën aan te leveren voor de Zaanse Eilanden. Wij ontwierpen drie voorbeeldwoningen die werden opgenomen in de brochure en op de website van het project. Op het eerste eiland zijn alle kavels inmiddels verkocht of in optie. Binnenkort gaan de kavels op het tweede eiland in de verkoop. Zie de site voor meer info over de start.