In het landelijk lint ten noorden van Westzaan heeft BOA in 2015 een nieuw gebouwde vrijstaande woning in de vorm van een traditionele stolpboerderij opgeleverd. Deze is aan verschillende kanten uitgebouwd: aan de voorzijde met een voorhuis en aan de zijgevel met een besloten veranda. Aan de achterzijde is een hap uit het stolpvolume gehaald ten behoeve van een raamopening op de verdieping. De materiaalkeuze is traditioneel, passend bij de landelijke omgeving en de omliggende bebouwing. De gevels zijn gemetseld in vechtformaat stenen en met een knipvoeg gevoegd. Het dak van de veranda-aanbouw is uitgevoerd in een zinken roevendak. Achter de woning is nog een vrijstaande schuur gebouwd met een tweede veranda.

De woning is voorzien van een warmtepompsysteem waarmee met behulp van bodemwarmte de woning en het warm tapwater worden verwarmd. De PV-panelen op de vrijstaande schuur zorgen voor de benodigde elektrische energie. 

Medio 2016 werd deze vrijstaande woning op plan Waterschouw in Assendelft opgeleverd. Het witte stucwerk en de antracietkleurige steen zijn gecombineerd met houten elementen. De zij-uitbouwen en enkele details in de gevel zijn uitgevoerd in niet vergrijzend hout. Daarnaast zijn de dakranden van de berging en achteraanbouw uitgevoerd in staand metselwerk. Naast het ontwerp van de woning heeft BOA ook het complete tekenwerk en de bouwbegeleiding verzorgd.

 

 

 

Deze nieuw gebouwde woning in traditionele bouwstijl moest goed aansluiten bij de omliggende lintbebouwing. Dit komt ondermeer naar voren in de kleur van de gekozen baksteen en het bouwvolume van het pand. De woning is zorgvuldig gedetailleerd met terugliggende rollagen en uitkagend metselwerk in de kopgevel. Opgeleverd in 2016. 

De opdrachtgever wenste een nieuw te bouwen woning in jaren 30-stijl mét kantoorruimte aan huis. Het ontwerp kreeg specifieke jaren 30 detaillering mee, zoals geprofileerd metselwerk, robuuste kozijnen, glas in lood en ruime goot-overstekken. Eind 2014 opgeleverd. 

In 2012 werd deze vrijstaande villa in Noordwijkerhout opgeleverd. Er is gekozen voor een asymmetrische kap, een wit gestucte gevel en goten en dakkapellen in zink. De verticale lijnen worden benadrukt door doorlopende kozijnen. De woning maakt gebruik van aardwarmte dmv een warmtepomp. 

In Krommeniedijk heeft BOA een woonhuis ontworpen met een geïntegreerde kapberg (geïnspireerd door de agrarische opslagplaatsen voor hooi). Het geheel is nieuw gebouwd en combineert natuurstenen accenten met Zaanse houtbouw. De woning werd in 2010 opgeleverd.